Toimintatapojen muutos tuottaa tulosta, myös työnhaussa!

horse racing

Tapaan työni puolesta vuosittain satoja ihmisiä, jotka etsivät työtä. Heistä suurin osa on hakenut kymmeniä työpaikkoja, tuloksetta. Vastaan on tullut myös ”sadan hakemuksen” työnhakijoita, jotka ovat tosissaan käyttäneet päivänsä hakemusten lähettelyyn. Aika nopeasti minulle on selvinnyt heidän käyttäneen AINA SAMAA METODIA työnhaussa. Oli asiakas sitten akateemisesti koulutettu tai duunari, heitä yhdistää halu hakea töitä AINA samalla tavalla.

Saman metodin käyttäminen työnhaussa on yllättävää, kun Suomessa oppilaitokset kehottavat kriittiseen ajatteluun. Olenkin huomannut, että kriittistä ajattelua käytetään kyllä opiskeluissa, mutta se ei valitettavasti yllä työnhakuun. Kunpa jo opinahjoissa opetettaisiin työnhakua ja kriittisen ajattelun yhdistämistä. Oma työni on ravistella työnhakijaa ja auttaa häntä löytämään uusia metodeja ja ajattelutapoja työnhakuun. Jaan teille hyvin yksinkertaisen vinkin. MUUTA TOIMINTAMALLIA, JOS MALLI EI TOIMI! Tarkemmin sanottuna:

  • Piilotyöpaikka, piilotyöpaikka ja piilotyöpaikka. Piilotyöpaikkoja ei voi sivuuttaa työnhaussa! Olen tehnyt työtä työnhaun parissa vuodesta 2009 ja sinä aikana kaksi on saanut työpaikan te-palvelut.fi:n kautta, kaikki muut ovat työllistyneet piilotyöpaikkoihin. Piilotyöpaikoista taas 50 % löytyy jo somen verkostojen kautta. Te-palvelut.fi ja muita työnhakusivustoja tuijottamalla ei valitettavasti työllisty kovinkaan usein.
  • Jos perinteinen cv ei toimi, kokeile graafisempaa tai visuaalisempaa. Ilmaisia pohjia ja työkaluja on tarjolla vaikka miten paljon. Suosittelen ehdottomasta Canvaa. (Canva.com)
  • Jos perinteinen työhakemus ei erotu, kokeile videohakemusta.
  • Jos hakemus ei toimi lainkaan, kokeile markkinointikirjettä. Markkinointikirjeeseen yhdistetään AINA puhelinkontakti.
  • Keskity kaikessa sisältöön. Karsi kliseet. Liian paljon näkee visuaalisesti upeita ansioluetteloita ja ammattimaisesti kuvattuja videohakemuksia, joiden sisältö on lattea ja täynnä itsestäänselvyyksiä.
  • Brändää itsesi somessa ja verkostoidu. LinkedIn tarjoaa verkostoitumismahdollisuuden niille, joille face-to-face kontaktit ovat vaikeita.
  • Vaihtoehtoja löytyy. Työnhaku on tunteiden täytteistä. Tärkeintä on, ettei jää maahan makaamaan. Pahinta on, että levität työnhaun negatiivista sanomaa erilaisissa somen keskustelupalstoilla ja leimaudut ns. ”hankalaksi tyypiksi”.
  • Pyydä palautetta. Jotta osaat muuttaa työnhakuasiakirjojasi ja työnhakutapaasi, pyydä palautetta rekrytoijilta. Moni antaa sitä mielellään.
  • KAIKKEIN TÄRKEINTÄ ON OMAN TOIMINNAN ANALYSOINTI! Muuta työnhakutapaa, työnhakuasiakirjoja yms., jos toimintasi ei tuota tulosta.

Kaikki vinkit jo kokeiltu? Ota yhteyttä, lupaan ravistella sinua kohti uutta työpaikkaa.  AINA löytyy ässiä hihasta!

susan@ravistus.fi

 

 

Comments are closed.