TYÖPAIKKA POIS PIILOSTA !

horse racing

 

Piilotyöpaikkojen olemassaolo ei liene kenellekään yllätys. Viime aikoina piilotyöpaikkojen olemassaolosta on puhuttu entistä enemmän, kiitos mm. Sitran teettämän laajan työelämätutkimuksen, jonka mukaan 23 % työllistyneistä on työllistynyt avoinna olevaan tehtävään. (http://www.sitra.fi/uutiset/tyoelaman-taitekohdat/vain-joka-neljas-suomalainen-tyollistynyt-avointa-tyopaikkaa-hakemalla ) Rekrytoinnin resurssipulan vuoksi yritys harkitsee kahdesti, ennen kuin laittaa paikan hakuun ja yrittää löytää oikean tekijän 400 hakijan joukosta. Työnhakijan kannalta parhaimmassa tapauksessa yritys ei ole ymmärtänyt edes tarvitsevansa kaltaistasi osaajaa ennen valttikorttiesi esittelemistä.

”Samaan aikaan kun työnhakijat hikoilevat työnhaun kanssa, tuskailee osa työnantajista työntekijäpulasta”.

Samaan aikaan kun työnhakijat käyttävät erilaisia yritystietokantoja piilotyöpaikkojen kartoittamiseen, kylmien puhelinsoittojen kontaktihenkilöiden listaamiseen ja markkinointikirjeen vastaanottajan selvittämiseen, tuskailee osa työnantajista työntekijäpulan kanssa. Työnantaja ei halua laittaa mittavaa rekryä käyntiin, sillä se vie vähintäänkin aikaa ja aika on nykyään aika lailla yhtä kuin raha. Ongelmasta kärsivät erityisesti startupit ja muut pienemmät yritykset.

Verkostoituminen on monelle suomalaiselle epämukavuusaluetta. On paljon haastavampaa luoda uusia kontakteja työtä hakiessa, kuin työssä ollessa.”

Sitran raportin mukaan suomalaiset ovat huonoja verkostoitujia, nimittäin vain 6 % osaa käyttää verkostoja hyväksi työnhakussa. Piilotyöpaikkojen kontaktointi ja erityisesti niihin soittelu on monelle TODELLA epämukavaa! Työ ja työntekijät pitäisi saada kohtamaan paremmin ja siihen eivät valitettavasti nykyiset te-toimistojen palvelut riitä. Tästä syystä Ravistus Konsultointi auttaa työnhakijoita verkostoitumisessa ja verkostoituu itsekin tehokkaasti.

Tarjolla vahvoja osaajia eri aloilta. Koodareita ja lääkäreitä ei löydy, kaikkia muita kylläkin.”

Teen itse outplacementointia ja työnhakucoachausta. Valmennettavani ovat KORKEASTI KOULUTETTUJA. Tarjolla on niin työelämää aloittelevia kuin erittäin kokeneita konkareita lähes joka alalta. Tosin lääkäreitä ja koodareita ei minultakaan (vielä) löydy. Kaikilla on näyttöä osaamisestaan ja referenssit kunnossa. Lähes kaikkia yhdistää jo trendisanaksi muodostunut YT:t. Toki Ravistuksen asiakkaina on myös henkilöitä, jotka ovat vaihtamassa työtä.

Rekryfirmat tekevät hyvää työtä ja ansaitsevat ottamalla siivun rekrytoinneista. Asiakas (toimeksiantaja) maksaa mielellään kun tietää saavansa laadukkaan työntekijän rekrytoinnin tuloksena. Lisäksi rekryfirmaa käyttävä yritysasiakas säästää aikaa ja suorahakuyrityksiä käyttämällä tavoitetaan myös passiivisia työnhakijoita. Työnantaja ei kuitenkaan häviä mitään ilmoittamalla mahdollisesta työpaikasta suoraan työnhakijoita edustavalle Ravistukselle, joka ei ota siivua rekrytoinnista, vaan iloitsee isosti asiakkaidensa työllistymisistä! Työnhakijat ovat Ravistuksen asiakkaita. Ravistus ei jaa työpaikan tietoja julkisesti, vaan ehdottaa työnantajalle sopivaa kandidaattia tehtävään. Myös rekryfirmat voivat kasvattaa ehdokasvalikoimaansa ottamalla yhteyttä Ravistukseen, joka tuntee työnhakijat ja heidän osaamisensa jo ennalta.

Mikäli yrityksellänne on rekrytarpeita, ettekä halua/ehdi laittaa työpaikkaa avoimeen hakuun, viesti/puhelinsoitto minulle riittää. Kartoitan asiakkaistani ne, jotka profiloituvat juuri teidän tarpeisiin sopiviksi. Tämän jälkeen lähetän työnhakijan yhteystiedot ansioluetteloineen Teille ja Te päätätte, miten asian kanssa edetään. Siinä vaiheessa minä en ole enää rekryprosessissa mukana, vaan tehtäväni on saattaa työnantaja ja työntekijä yhteen.

Ota yhteyttä

susan@ravistus.fi

www.ravistus.fi

Comments are closed.