TYÖNHAKUVALMENNUSTA TULOSTAKUULLA

tulostakuuTyöttömien määrä on noussut viime vuodesta n. 9000 ihmisellä (http://tilastokeskus.fi/til/tyti/). Kilpailu työpaikoista on tietyillä aloilla kovaa ja työnhaku on tunteiden täytteistä. Itkettää ja ottaa päähän, kun ”sijoittui” rekrytoinnissa kakkossijalle. Urheilukisoissa toinen sija on hyvä, sillä saa mitalin ja mahdollisesti vieläpä rahapalkkinon, työnhakukilvassa vain pettyneen fiiliksen.

Kovasta kilpailusta, halusta päästä töihin ja pettymyksistä kirjoitetaan nykyään yhä enemmän myös sosiaalisen median keskustelupalstoilla. Ihmetellään miksi en kelvannut ja ymmärrettävästi toivotaan vertaistukea. Yksi sosiaalisen median foorumeilla keskustelua kovasti herättävä aihe on työttömillä rahastaminen. Monet ajattelevat koulutusyritysten ja kouluttajien tekevävän bisnestä käyttäen ihmisten työttömyyttä hyväksi. Miksi näihin palveluihin suhtaudutaan nihkeästi?

Vastaus on hyvin yksinkertainen: TULOKSET!

Jos laitat rahaa palamaan, haluat tuloksia! Oli se sitten omaa tai valtion rahaa. Kukaan ei halua maksaa tyhjästä. Minä en ainakaan. Jos ostan uuden palvelun, kysyn heti mikä on tulos. Montako kiloa laihdun, miten moni valmennuskurssin käyneistä pääsee haluaamaansa opinahjoon, kuinka moni on onnistunut saamaan huoltajuuskiistansa onnistuneesti päätökseen. Kyllä minua työnhakijana kiinnostaisi ehdottomasti tietää myös kuinka moni työllistyy valmennussession jälkeen.

Vuonna 2013 te-toimiston kautta järjestettyjen valmentavien työvoimakoulutusten käyneistä vain 13,4 % oli työllistynyt vapaille markkinoille 3 kk kuluessa valmennuksen päättymisestä. Yli vuoden työttömänä olleilla prosentti oli n. 6 % luokkaa. Näiden tulosten varjolla ymmärrän täysin työnhakijoiden turhautumisen ja kannanotot siitä, että työttömillä rahastetaan. Toki on sanottava, että luku on valtakunnallinen ja sekaan mahtuu paljon erilaisia toimijoita. Niin hyviä kuin leipiintyneitäkin kouluttajia. Hyvien tulokset vesittyvät leipiintyneiden alle.

Viikko sitten huomasin uuden yrityksen, joka tekee työnhakuvalmennusta yksityisesti. Ensimmäinen valmennussetti oli päättynyt ja asiakkaat olleet tyytyväisiä. Yksi potentiaalinen uusi asiakas kysyi yrityksen somesivulla tuloksista. Moniko työllistyi? Yrittäjän vastaus oli karu. Ei koulutuksen tarkoitus ole työllistää, vaan antaa uutta ajateltavaa! Onhan se ajatteleminenkin tärkeää työnhaussa, mutta kyllä minä sen työpaikankin haluaisin.

Kilpailu on kovaa myös alalla, jossa työnhaku on bisnestä. Olen itse päätynyt tekemään sillä bisnestä, koska olen hyvä työssäni ja TEEN TULOSTA! Tämä viikko alkoi mukavasti kun yksi asiakkaani (50+ vuotias) ilmoitti koeaikansa loppuneen ja nyt on varmuus, että vakituinen työ on hänen. Toinen asiakkaani ilmoitti juuri työllistyneensä graafiselle alalle vakituisesti, vaikka ajat ovat huonot kyseisellä alalla. Kolmas onnistuja, jolla on eläkeikään enää muutama vuosi, ilmoitti myös saaneensa työpaikan. Näitä onnistumisia onneksi riittää. Pohdinnan jälkeen olenkin päättänyt kokeilla tietääkseni Suomessa ensimmäisenä täysin tuloksiin perustuvaa laskutusta.

Olen perustamassa pilottiryhmää, johon otan 5-7 asiakasta. En veloita palvelusta mitään, jos asiakas ei työllisty. Kun asiakas työllistyy, veloitan 20 % ensimmäisesta kuukausipalkasta. Minulle riski, sinulle työnhakija riskitön. Uskon kuitenkin vahvasti siihen, että työtä löytyy kaikille. En lupaa antaa sinulle työpaikkaa tarjottimella, mutta lupaan antaa välineet työnhakuun ja sparrausta. Pilotti vaatii paljon myös sinulta, joudut työstämään työnhakuasi päivittäin. Tämä ei sovi sinulle, jos toivot minun tekevän työn puolestani.

Jos olet kiinnostunut kokeilemaan, ota yhteyttä hakemuksen kera susan@ravistus.fi

Asiakkaat valitaan hakemuksen perusteella. Tavoitteena on löytää pilottiin eri ikäisiä ja eri aloille suuntaavia ihmisiä. Jakson aikana jokainen työnhakija pääsee puurtamaan tosissaan työpaikkansa eteen. Jaksoon tulee sitoutua, joten mieti tarkkaan oletko valmis kunnon prässiin ennen hakemuksen lähettämistä.

Valmennuksen aiheina mm.

  • Oma osaaminen & vahvuudet, takuulla uusia oivalluksia mihin kaikkeen pystyt
  • Uudet työnhakukanavat, työt on muualla kuin te-palvelut.fi -sivustolla.
  • Työnhakuasiakirjat. Panostus sekä visuaaliseen ulkoasuun että sisältöön. Videohakemus.
  • Markkinointikirje – Mikä se on?
  • Somebrändäys – Pääset tekemään itsestäsi brändiä, jolla erotut. Ei wannabejulkkiksille, vaan asiantuntijoille.
  • Somekanavat: Miten käytät somea työnhaussa, LinkedIn kuntoon
  • E-portfoliot – must visuaalisen alan osaajille
  • Apurahahakemukset (tarvittaessa)

Yhteystiedot

www.ravistus.fi

susan@ravistus.fi

Comments are closed.